Dia Mundial del Medi Ambient. Projecte entre Tecnologia i Visual i Plàstica.

Els alumnes de 1r d´ESO han estat treballant en el darrer trimestre de curs, en un projecte transversal entre les matèries de Tecnologia i Visual i Plàstica.

Coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient , el 5 de juny, s´ha proposat una campanya de conscienciació pel medi ambient en relació amb les deixalles que els i les alumnes llencen al pati de l’institut i les conseqüències mediambientals que comporta. Els alumnes han après a valorar la necessitat de fer un ús responsable dels materials, evitant el malbaratament.

La campanya ha inclòs, infografies explicatives, cartells penjats al pati de l´institut, paperetes amb eslògans, exposició d´objectes creats a partir de la seva reutilització, fotografies, vídeos i instal.lacions pictòriques.

 

Des de les matèries de Tecnologia i Visual i Plàstica s´han treballat continguts comuns: des de Visual i Plàstica s´han abordat els continguts referents als elements que intervenen en la comunicació visual propis del llenguatge plàstic i la funció crítica de l’art contemporani, i desde la Tecnologia, s´han treballat les propietats, aplicacions i el procés d’obtenció dels diferents materials (fusta, paper, metall i plàstic), posant èmfasi en la identificació dels impactes ambientals que es produeixen en el mateix procés d’obtenció.

Per tal de solidaritzar-nos amb el medi i per arrodonir i posar fi al projecte transversal, el dia 5 de juny, els alumnes han realitzat una acció en el pati de l´institut en la que han escrit mitjançant paperetes confeccionades per ells mateixos, en lletres gegants: DIA DEL MEDI AMBIENT.

Han fet participar a la resta d’alumnat, passant per les classes i explicant la seva campanya i l’objectiu de la mateixa.