Proactiva Open Arms.

Aquest tercer trimestre els alumnes de segon de la ESO hem treballat els processos migratoris. Els alumnes han fet uns treballs relacionats amb la migració forçada procedent de diversos països d’Àfrica i Àsia. Com a resultat d’aquest treball han conegut l’ONG Proactiva Open Arms.

Proactiva Open Arms és una organització no governamental i sense ànim de lucre la principal missió del qual és rescatar del mar als refugiats que arriben a Europa fugint de conflictes bèl·lics, persecució o pobresa. Neix d’una empresa de socorrisme i salvament marítim amb dilatada experiència en les costes espanyoles.

La professora de ciències socials es va posar en contacte amb l’ONG per tal de concretar un dia i rebre a l’institut un voluntari per tal que expliquessin de primera mà les tasques que realitzen. Finalment no van poder venir, però ens van enviar un vídeo per agrair l’interès de l’alumnat i van prometre la seva assistència pel curs vinent.

Aprofitant que l’alumnat estava molt implicat i motivat, els professors vam organitzar tres paneres variades i las vam sortejar per tal de fer un donatiu a l’ONG i col·laborar amb ells. Els guanyadors van ser:

Pau Díaz – panera salada

Ainara Pech – panera material

Anabel Garcia – panera dolça